Press "Enter" to skip to content

День міста святкують у Львові. Багатотисячний парад та інші заходи, що вразили

Близько 3 тисячі учасників взяли участь у святковому параді з нагоди 763-річниці заснування Львова. Цього року місто святкує свої уродини у стилі ретро 20-30-х років минулого століття.

Саме тому в ході було багато людей у ретро-костюмах. Також в колоні крокували батяри на велосипедах та їхали ретро-автомобілі. Традиційно очолив парад король Лев із королевою Констанцією. За ним лицарі на конях везли штандарт міста.

Загалом в колоні крокували різні дитячі та народні колективи, оркестри, мажоретки, представники різних спортивні шкіл Львова тощо. Крім того приєдналися до святкування річниці міста і народні колективи з інших країн. На площі Ринок відбулося передавання королем Левом ключа від міста меру Андрію Садовому. Проте, ключ загубився. Але його знайшов малий батяр і віддав його теперішньому очільнику Львова.

«Ви навіть не уявляєте, які ви всі сьогодні красиві, як ви мило представляєте наше місто. Це дуже особливий день, тому що ми сьогодні трішки поринули в історію — ми пішли в стиль ретро, згадали ті часи, коли Львів був славний як завжди, мав особливості, коли українці активно розвивалися — «Просвіта», товариство української мови, «Пласт», тоді митрополит Шептицький дуже багато добрих справ робив і надихав. Власне, цей Львів тоді мав свою особливість — українці були в меншості, але так активно й багато працювали, що робили славу нашого українського Львова. Я би дуже хотів, щоби в сьогоднішньому часі ми відкинули смуток, переживання, зрозуміли просту істину — якщо хочемо мати успіх, то ми самі повинні його зробити», – сказав під час промови Андрій Садовий.

Після цього, під звуки офіційної мелодії Львова, над Ратушою підняли штандарт Львова, а потім усі присутні виконали гімн України.

Павло ПАЛАМАРЧУК, «День», Львів

Be First to Comment

Залишити відповідь