Press "Enter" to skip to content

Через теракт у Шрі-Ланці місцева поліція заарештувала вже 100 осіб

Поліція Шрі-Ланки заарештувала 100 осіб, підозрованих у причетності у серії вибухів.

Про це повідомляє Good Morning Britain у Twitter.

“Встановлено, що один зі смертників, причетних до вибухів на Шрі-Ланці, навчався у Великій Британії. ІДІЛ взяла на себе відповідальність за атаки, поліція заявляє, що 100 осіб були заарештовані у зв’язку з вибухами”, – йдеться у повідомленні, пише Політик посилаючись на Укрінформ.

Високопосадовець з міністерства оборони країни Руван Віджевардене заявив, що нападник, окрім Британії, навчався ще і в Австралії.

теракт у шрі ланці

“Ми вважаємо, що один з терористів-смертників навчався у Великій Британії, потім вступив до аспірантури в Австралії, а потім повернувся і оселився на Шрі-Ланці”, – цитує слова Віджевардене, видання The Guardian.

Також він заявив, що багато бойовиків мали міжнародні зв’язки, проживши або навчаючись за кордоном.

“Більшість з цієї групи терористів-смертників добре освічені і походять з середнього або верхівки середнього класу, тому вони фінансово цілком незалежні, і їхні сім’ї є досить стабільними у фінансовому плані, що є тривожним фактором у цьому… Деякі з них навчалися в інших країнах, вони мають дипломи, вони – досить освічені люди”, – сказав він.

Нагадаємо, 21 квітня у столиці Шрі-Ланки місті Коломбо та інших містах сталося щонайменше вісім вибухів. Зокрема, вибухи пролунали у трьох центральних готелях Коломбо, а також у трьох католицьких церквах. Уряд Шрі-Ланки оголосив комендантську годину. Також запроваджено обмеження на користування соціальними мережами.

Кількість загиблих в результаті серії вибухів на Шрі-Ланці збільшилася до 359, у тому числі 39 іноземних громадян.

За даними ЮНІСЕФ, серед загиблих було 45 дітей, пише News First.

Ще 520 осіб отримали поранення.

Терористичне угруповання “Ісламська держава” взяло на себе відповідальність за серію вибухів на Шрі-Ланці.

Be First to Comment

Залишити відповідь