Press "Enter" to skip to content

Напередодні українських виборів, росіяни перекинули батальйонно-тактичну групу до українського кордону

На кордоні України напередодні другого туру виборів Президента України спостерігається збільшення кількості російських військових.

Також зараз загострюється ситуація на Донбасі, заявляє міністр оборони Степан Полторак.

“Про ситуацію на кордоні України, особливо зараз, коли ми готуємося до другого туру виборів, ми бачимо збільшення кількості російських військових на одну батальйонно-тактичну групу. Їх було 28, а сьогодні 29. Ця група перед першим туром зайшла і стала поруч з кордоном Україна”, – сказав Полторак, пише Політик посилаючись на gazeta.

Напередодні українських виборів, росіяни перекинули батальйонно-тактичну групу до українського кордону

В зоні бойових дій на Донбасі є контрольоване загострення та перехід противника на нову стратегію дій.

“Зараз противник прийшов до тактики застосування забороненого озброєння, паралельно з застосування диверсійно-розвідувальних груп. Тобто, застосовуються міномети, і під час мінометного обстрілу, особливо 128-мм мінометів, діють диверсійні групи, перед якими стоїть завдання — знищення і розвідка наших підрозділів. Наведемо приклад, 15 квітня, під Маріуполем, диверсійна група вийшла на наш підрозділ під прикриттям артилерійського обстрілу — була своєчасно виявлена: два терористи знищено, троє дістали поранення, а також було захоплене їх озброєння”, – зазначив Полторак.

ДОВІДКА:

Батальйонна тактична група — тимчасове військове формування, що створюється на базі батальйону для ведення бою. Призначена для проведення розвідувально-пошукових, рейдових, блокувальних, штурмових дій, обходів, охорони важливих об’єктів і комунікацій, супроводження колон. У складі має танковий батальйон, артилерійським дивізіон, інженерно-саперною роту, розвідувальний взвод батальйон піхоти та роту забезпечення.

РОЗСЛІДУВАННЯ “РАДІО СВОБОДИ”, ПРО ВТРАТИ РОСІЙСЬКОЇ АРМІЇ НА ДОНБАСІ:

Be First to Comment

Залишити відповідь