Press "Enter" to skip to content

Геращенко заявила, що Росія буде змушена розблокувати обмін полонених,

Росія буде змушена розблокувати обмін заручників і військовополонених моряків після президентських виборів в Україні, заявляє перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко і зазначає, що “азовський” пакет санкцій ЄС проти РФ недостатній.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна, пише Політик.

“Українська влада сьогодні не може сказати точну дату, коли Путін (президент РФ Володимир Путін – Ред.) віддасть хлопців. Ми переконані, що після виборів Росія змушена буде розблокувати процес заручників, політв’язнів, військовополонених. Водночас влада відчуває повну відповідальність за соціальну підтримку сімей політв’язнів”, – сказала Геращенко під час відвідування у вівторок експозиції “Повернення додому” на підтримку захоплених українських моряків.

За її словами, від РФ немає ніяких сигналів про готовність розблокувати процес звільнення.

“Путін, який публічно заявив, що хто завгодно, тільки не Порошенко, до виборів не зробить жодного кроку, який міг би сприйматися як успіх української влади”, – сказала перший віце-спікер в коментарі журналістам.

“Минулого тижня Європейський Союз, США, Канада запровадили такі санкції. Відверто скажу: ми не вважаємо адекватними санкції Європейського Союзу”, – сказала вона.

“У цьому контексті ми вітаємо санкції Канади, які вже добралися до найближчого оточення Путіна. Проти них ввели в дію і персональні, і візові санкції і певні економічні”, – додала перший віце-спікер.

Геращенко також зазначила, що Київ працюватиме над посиленням тиску міжнародного співтовариства на РФ.

Be First to Comment

Залишити відповідь