Press "Enter" to skip to content

Штаб Порошенко заявив, що фото Порошенко “втікаючого” від людей в Житомері – фейк розповсюдженний РосЗМІ

Фейкову фотографію з Житомира про, нібито, “втечу” Президента від людей змонтували і поширили російські ЗМІ, а потім підхопили штаби конкурентів – кандидатів на виборах.

Про це заявив на брифінгу в четвер, 14 березня, речник виборчого штабу Петра Порошенка Олег Медведєв, повідомляє Політик посилаючись на інформацію кореспондента Укрінформу.

“Фейкова фотографія, змонтована, обрізана і відфотошоплена, з Житомира, на якій Порошенко, який насправді поспішав перейти вулицю і підійти, щоб поспілкуватися з людьми, була подана в такому контексті, начебто він втікає від людей. Наш аналіз показав, що фальшива фейкова фотографія була спочатку змонтована і розповсюджена в російських ЗМІ, а потім, як буває доволі часто, на жаль, підхоплена в українському медіапросторі і інтенсивно поширювалася різними конкуруючими штабами кандидатів у президенти”, – сказав Медведєв.

Він додав, що у виборчому штабі, звісно, бачать спроби “Національного корпусу” і “штабів, які за ним стоять”, перешкоджати зустрічам Петра Порошенка з виборцями, але опонентам це не вдасться. Леонід Шевчук, автор оригінальних фото, заявили про підробку кадрів, на яких Порошенко йшов до людей, а не від них.

У цьому контексті Медведєв зазначив, що вчора на прикладі Чернігова всі могли бачити ситуацію, абсолютно протилежну тій, що є на фейковій фотографії з Житомира.

“Президент, всупереч розрахункам і сподіванням тих, хто намагався зривати його зустрічі, безпосередньо підійшов до натовпу, який представляв “Національний корпус”, не обходив їх не уникав, а прослідував через їхню групу, звичайно, сказав їм усе, що він думає про їхню акцію, і доволі плідно та інтенсивно спілкувався з виборцями на Чернігівщині”, – акцентував речник виборчого штабу Петра Порошенка.

Як повідомлялося, 13 березня Порошенко у Чернігові всупереч рекомендаціям охорони, пройшов крізь натовп представників “Національного корпусу”.

У Житомирі 11 березня, Нацкорпус та Нацдружини намагалися перекричати виступ Президента Петра Порошенка у центрі міста, а глава держави назвав їхню акцію проплаченою. Після поїздки Порошенка до Житомира низка ЗМІ оприлюднила світлину, на якій Президент, нібито, “втікає” від людей. Згодом штаб Порошенка та фотограф Леонід Шевчук, автор оригінальних фото, заявили про підробку кадрів, на яких Порошенко йшов до людей, а не від них.

Раніше, 9 березня, під час охорони громадського порядку в центрі міста Черкаси, де відбулися масові заходи за участю великої кількості громадян, під час від’їзду Президента України представники Національного корпусу намагалися заблокувати кортеж глави держави та почали провокувати на бійку пересічних черкащан та поліцію. Внаслідок сутичок у Черкасах постраждали 22 поліцейських.

Be First to Comment

Залишити відповідь