Press "Enter" to skip to content

У Британському парламенті показали документальну стрічку про українських політв’язнів на Росії

У парламенті Британії напередодні відбувся показ документального фільму про українських в’язнів Кремля – Putin’s hostages.

Після демонстрації фільму відбулося обговорення способів звільнення в’язнів Кремля.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов на своїй сторінці у Facebook.

“У парламенті Великобританії відбувся показ документального фільму Putin’s hostages про українських політв’язнів – в’язнів Кремля. Подія безпрецедентна. Раніше в стінах парламенту ніколи документальні фільми не демонструвалися”, – зазначив Полозов.

Він також повідомив, що після демонстрації фільму відбулася дискусія, в ході якої обговорювалася тема незаконного утримання російською владою українських громадян – військовополонених і політв’язнів. На полях заходу відбулося і обговорення способів звільнення і допомоги українським політв’язням і військовополоненим.

“Захід відкрив член парламенту Великобританії Джон Віттінгдейл. На показі також були присутні колишній міністр оборони Великобританії, нині член парламенту Майкл Феллон, а також член Палати лордів лорд Рісбі”, – додав Полозов.

За його словами, “незважаючи на тему Brexit’а, що сильно відволікає від проблематики політв’язнів, демонстрація фільму викликала інтерес у британців”.

“На полях заходу пройшло обговорення способів звільнення і допомоги українським політв’язням і військовополоненим”, – зазначив Полозов.

Be First to Comment

Залишити відповідь