Press "Enter" to skip to content

Азербайджан збирається почати поставки газу до ЄС по Трансанатолійському газопроводу у липні

Старт поставок азербайджанського газу в Європу по Трансанатолійському газопроводу (TANAP) заплановано на перше липня 2019 року.

Про це сказав журналістам гендиректор компанії TANAP Салтук Дузйол, передає турецьке агентство Anadolu. Новину Політик пише посилаючись на День.

“Початок поставок газу в Європу по Трансанатолійському газопроводу (TANAP) заплановано на перше липня 2019 року”, – йдеться в повідомленні.

За його словами, до тестових робіт напередодні початку поставок газу в Європу планується приступити після 15 квітня.

Як зазначив Дузйол, на сьогоднішній день пропускна здатність TANAP становить 16 мільярдів кубометрів газу на рік, а завдяки будівництву нових компресорних станцій цей показник виросте до 24 мільярдів кубометрів на рік, і в майбутньому планується вивести газопровід на проектну потужність в 31 млрд кубометрів газу на рік.

Раніше Президент Петро Порошенко заявив, що завдяки новому газопроводу TANAP Україна зможе диверсифікувати поставки газу через Болгарію і Румунію.

Як відомо, TANAP призначений для транспортування газу другої стадії розробки родовища Шах-Деніз (Азербайджан). Близько шести мільярдів кубометрів буде поставлятися в Туреччину, а решта – до Європи.

Be First to Comment

Залишити відповідь