Press "Enter" to skip to content

Молдова закликає світ на переговори щодо врегулювання конфлікту у Придністров’ї

Учасників переговорного процесу щодо Придністровського врегулювання у форматі «5+2» запросили до МЗС і європейської інтеграції Молдови у зв’язку з ситуацією навколо села Варниця на адміністративному кордоні з невизнаним Придністров’ям.

Про це поінформував глава зовнішньополітичного відомства Молдови Тудор Ульяновскі, передає Політик посилаючись на Укрінформ.

«На зустрічі буде представлено ​​позицію уряду Молдови щодо подій навколо села Варниця Новоаненського району. Ми маємо намір діяти прагматично і в співпраці з міжнародними партнерами, щоб уникнути будь-яких провокацій напередодні парламентських виборів у Молдові», – зазначив Ульяновскі.

Раніше свою стурбованість односторонніми діями влади невизнаного Придністров’я висловив прем’єр-міністр Молдови Павел Філіпп.

Як повідомлялося, кілька днів тому лідер невизнаного Придністров’я Вадим Красносельський підписав рішення, згідно з яким село Варниця, розташоване на адміністративному кордоні з Придністровським регіоном, перебуває під юрисдикцією Молдови тимчасово, а функції державних установ виконуються так званими місцевими структурами села Протягайлівка (передмістя міста Бендери).

Офіційний Кишинів уже назвав ці дії односторонніми і провокаційними.

Як відомо, в переговорах щодо Придністровського врегулювання у форматі «5+2» беруть участь Молдова і Придністров’я – сторони конфлікту, Україна, ОБСЄ і Росія – посередники, ЄС і США – спостерігачі.

Be First to Comment

Залишити відповідь