Press "Enter" to skip to content

Компанія “Укрзалізниця” почала продавати металобрухт через ProZorro.Продажі

В системі ProZorro з’явилися перші 4 лоти від акціонерного товариства  “Українська залізниця”. На продаж виставили металобрухт, загальна початкова ціна якого становить 260 млн грн.

Про це повідомили у прес-службі Мінекономрозвитку.

“Це перші лоти щодо продажу майна “Укрзалізниці”, що з’явилися у системі ProZorro. Продажі, і одразу такі крупні партії стратегічно важливого ресурсу для металургів – металобрухту. Це дійсно важливий прецедент, оскільки Укрзалізниця є найбільшим власником металобрухту в Україні. І тепер компанія може здійснювати свої продажі по ринковій ціні, сформованій в ходу торгів через систему ProZorro.Продажі”, – зазначив перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

В “Укрзалізниці” наголошують, що такі дії – значна допомога вітчизняній металургійній промисловості, адже лише на перші торги виставлено більше металобрухту, ніж його імпортували в Україну цього року.

Іншим аспектом таких продажів є можливість таким чином підвищити дохід компанії, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що співпраця ДП “ProZorro.Продажи” та АТ “Українська залізниця” тривала протягом останнього року, а нещодавно компанії розпочали співпрацю в продажі лотів у вигляді послуг із використання вагонів власності АТ “Укрзалізниця”. В УЗ сподіваються, що невдовзі в системі з’являться й інші лоти – вагони, що були у використанні, списані вагони та навіть продаж чи оренда нежитлових приміщень.

Аукціон призначено на 11 січня 2019 року, прийом пропозицій від потенційних покупців триває до 10 січня.

Be First to Comment

Залишити відповідь