Press "Enter" to skip to content

Полонений український капітан, попросив перекладача з російської мови

Командир рейдового буксира “Яни Капу”, старшина Олег Мельничук у підконтрольному Росії суді скористався своїм правом на перекладача з іноземної мови, розповів його адвокат Едем Смедляєв.

Про це він розказав в ефірі каналу «112».

За словами правника, Київський районний суд Сімферополя обрав для його підзахисного такий же запобіжний захід, що й решті полонених – арешт на два місяці.

“Мельничук скористався правом на перекладача, заявив, що не повністю розуміє, і йому надали перекладача з російською на українську, і з української на російську. Він також заявив, що не визнає себе винним, вважає себе непричетним до цієї справи і готовий відстоювати свою невинуватість в будь-якому місці, в тому числі в судах”, – сказав Смедляєв.

Адвокат додав, що спілкувався з Мельничуком недовго і встиг лише узгодити позицію захисту. Також старшина коротко поспілкуватися з батьком телефоном.

За словами Смедляєва, моряки Військово-морських сил України, яких захопили співробітники Федеральної служби безпеки Росії, змушені були залишити свої особисті речі на кораблях, а ходити в СІЗО у військовій формі їм не дозволяють.

Be First to Comment

Залишити відповідь