Press "Enter" to skip to content

Адмірал та керівник ВМС України Воронченко звернувся до полонених українських моряків

Командувач Військово-морського флоту, адмірал Ігор Воронченко написав звернення до  українських військових моряків, які захоплені в полон РФ.

Лист опублікувала прес-служба штабу ВМС України.

“Побратими, я розумію як вам зараз важко. Усі військові моряки ВМС з розуміння ставляться до так званих свідчень, які від вас зараз вимагають надати, адже методи роботи спецслужб РФ ні для кого не є секретом. Я сам пройшов через це у 2014 році і добре знаю, що таке бути в полоні  і що стоїть за сказаними вами словами під час допиту, пише Політик посилаючись на День.

Зараз моє найважливіше завдання – це повернення вас додому. Україна вживає всіх можливих зусиль для визволення вас із полону, в тому числі залучена міжнародна спільнота. Для вашого звільнення працюють Адміністрація президента України, Міністерства закордонних справ, Міністерство з питань тимчасово окупованих територій, уповноважений Верховної Ради з прав людини, Червоний Хрест, волонтери, правозахисники. Ми – один екіпаж, одна сім’я, ми боротимемося разом з вами до вашого повернення додому.

Ви діяли законно, професійно згідно норм міжнародного морського права й чинних договорів. Закон, право на нашій стороні. І це розуміє весь світ.

Відчувати страх – це нормально, головне – вірити в свою силу духу, берегти гідність і розуміти, що за вами стоїться вся Україна, весь цивілізований світ.

Я пишаюся кожним із вас. Дякую за відданість Батьківщині й знайте, що ми робимо все для вашого повернення до родин, які чекають зустрічі з вами”, – написав він.

Be First to Comment

Залишити відповідь