Press "Enter" to skip to content

Платформа європейської пам’яті та сумління нагородила Сенцова

Український режисер та політв’язень Кремля Олег Сенцов здобув премію Платформи європейської пам’яті та сумління.

Про це повідомляє прес-служба Посольства України в Словенії на офіційному сайті.

Зазначається, що посол від імені Сенцова отримав нагороду під час міжнародної конференції “Темна сторона місяця”, яка проходить у місті Любляна (Словенія), пише Політик посилаючись на День.

“Сьогодні, 14 листопада в парламенті Словенії відбулася надзвичайно приємна та непересічна подія – у рамках міжнародної конференції “Темна сторона місяця”, мав честь отримати нагороду Платформи європейської пам’яті та сумління, якою відзначено українського режисера та політичного в’язня Кремля Олега Сенцова”, – написав посол України в Словенії Михайло Бродович на своїй сторінці у Facebook.

Посол відзначив демонстрацію солідарності з боку міжнародної спільноти з українськими політичними бранцями.

“Важливо змусити державу-агресора поважати права та свободи людини. Демократичне та правове суспільство не має і не може стояти осторонь цієї проблеми сучасності”, – додав дипломат.

За інформацією PEN Ukraine, нагороду найближчим часом буде передано родичам Олега Сенцова в Україні.

Зазначимо, Платформа європейської пам’яті та сумління – міжнародний проект, покликаний досліджувати діяльність і злочини тоталітарних режимів у Європі в XX столітті та не допустити відновлення тоталітаризму в Європі. Від України членами Платформи є Український інститут національної пам’яті, Центр досліджень визвольного руху, Національний музей “Меморіал жертв Голодомору”, Фонд збереження історії Майдану та Меджліс кримськотатарського народу.

Be First to Comment

Залишити відповідь