Press "Enter" to skip to content

Прокуратура оголосила підозру міському голові Ірпеня

Сьогодні прокурор Київської області повідомив про підозру міському голові Ірпеня Володимиру Карплюку у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або будь-якому підприємстві особою, яка зобов’язана їх дотримувати, якщо це порушення спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки) КК України, передає Політик посилаючись на УНН із посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

За даними прокуратури, встановлено, що Карплюк, у 2011 році, перебуваючи на посаді директора ТОВ “Сарафан” та будучи особою, яка зобов’язана дотримуватися правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, достовірно знаючи, що вказане товариство не має ліцензії на будівельну діяльність та Дозволів на виконання робіт з підвищеною небезпекою при виконанні будівельно-монтажних робіт, умисно порушив вимоги Правил будови і безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів, затверджених наказом Держгірпромнагляду.

“…не дбаючи про безпеку і здоров’я оточуючих людей в процесі виконання робіт, підозрюваний не призначив працівників, відповідальних за безпечне проведення робіт вантажопідіймальними кранами, ведення робіт за проектами виконання робіт або технологічними картами, що в свою чергу призвело до аварії гусеничного крану та падіння його стріли на будівлю й людей.

Внаслідок аварії одна людина загинула на місці події, а інша отримала тяжкі тілесні ушкодження”, – йдеться у повідомленні.

У прес-службі додали, що “завдяки своїм корупційним зв’язкам та користуючись безпорадним станом потерпілих заробітчан з Рівненщини тривалий час В.Карплюку вдавалося уникнути кримінальної відповідальності”.

Санкція статті передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавленням волі строком до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Досудове розслідування триває.

Як повідомлялось раніше, прокуратура Київської області повідомила про підозру у розкраданні бюджетних коштів першому заступнику Ірпінського міського голови Дмитру Христюку і вручила клопотання  про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, 7 червня у Ірпінській міській раді поліція провела обшуки.

Нагадаємо, слідчі Генеральної прокуратури України перевіряють ситуацію з лісами Ірпеня і причетність до неї мера Володимира Карплюка.

Be First to Comment

Залишити відповідь