Press "Enter" to skip to content

Україна почала ракетні стрільби біля Криму

Українські військові почали бойові стрільби та льотні випробування зенітних керованих ракет середньої і малої дальності над Чорним морем.

У Херсонській області в четвер, 1 листопада, на Державному випробувальному полігоні Ягорлик почалися бойові стрільби, контрольні льотні випробування зенітних керованих ракет середньої і малої дальності. Про це повідомляє прес-служба Повітряних сил ЗСУ, інформує Політик з посиланням на korrespondent.net.

Відзначено, що до проведення заходу залучаються екіпажі військової авіації, підрозділи зенітних ракетних, радіотехнічних військ, військ зв’язку і безпілотна авіація Повітряних Сил Збройних Сил України, а також підрозділи протиповітряної оборони Сухопутних військ ЗСУ.

“З метою набуття бойового досвіду застосування зенітних ракетних систем, перевірки якості відновлених боєприпасів, в рамках проведення випробувань, бойові розрахунки підрозділів відпрацьовують практичні завдання з бойовими (і імітованими) пусками зенітних керованих ракет по повітряних цілях-безпілотним літальним апаратам”, – йдеться в повідомленні .

При цьому в ЗСУ запевнили, що бойові стрільби проходять виключно в повітряному просторі України, над відкритим морем, зі строгим дотриманням усіх норм міжнародного права.
“Будь-які спроби втручання і звинувачення української сторони в створенні загроз для населення і об’єктів інфраструктури в зоні виконання практичних пусків зенітних керованих ракет може здійснюватися виключно в цілях провокації”, – попередили військові.

Be First to Comment

Залишити відповідь