Press "Enter" to skip to content

Нафтогаз звернувся до Кабміну через Газпром – ЗМІ

Холдинг просить вирішити низку проблем щодо транзиту газу на засіданні Ради національної безпеки.

Нафтогаз просить Кабінет Міністрів винести на розгляд РНБО “питання про вжиття заходів для захисту інтересів України як держави-транзитера природного газу в ЄС”. Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на лист в.о. глави Нафтогазу Сергія Коновця до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, інформує Політик з посиланням на джерело.

У той же час, значна частина листа присвячена проблемі затримки реалізації плану анбандлінга Нафтогазу, яку в компанії пов’язують з позицією Газпрому: той відмовляється переукладати діючий транзитний контракт з новим оператором ГТС, який створюється на заміну Укртрансгазу.

“Ні Єврокомісія, ні НКРЕКУ не роблять реальних кроків для зміни ситуації. Так, недавнє розслідування Єврокомісії з питання порушення Газпромом конкурентного законодавства проігнорувало докази про те, що дії Газпрому в Україні мають вплив на ринок ЄС”, – йдеться в листі.

У зв’язку з цим НАК просить довести відповідну інформацію до відома РНБО, яка, своєю чергою, доручить уряду “внести зміни в план реструктуризації Нафтогазу, затверджений постановою Кабміну №496 від 1 липня 2016 року.

При цьому Нафтогаз наполягає на необхідності прийняти на Раді нацбезпеки рішення, яким Кабміну доручено розробити план дій на випадок повної відсутності транзиту газу через територію України.

Лист Нафтогазу датований 22 серпня. За даними видання, уряд відреагував на нього через два місяці – 11 жовтня питання, підняті НАК, були адресовані для опрацювання на НКРЕКУ і Міненерго, після чого узгоджена позиція може бути озвучена на РНБО.

Be First to Comment

Залишити відповідь