Press "Enter" to skip to content

Трамп погрожує направити військових на кордон з Мексикою

Трамп готовий направити військових і закрити південний кордон США, якщо Мексика не включиться в розв’язання проблеми з мігрантами.

Президент США Дональд Трамп пригрозив, що направить військових на кордон з Мексикою, якщо сусідня країна не зупинить потік мігрантів, що рухаються з Центральної Америки. Про це він заявив у четвер, 18 жовтня, у своєму Twitter.

Зокрема, американський лідер написав відразу кілька твітів, звинувачуючи владу Сальвадору, Гватемали і Гондурасу в тому, що вони пропускають величезні каравани прямуючих до США мігрантів, не перевіряючи їх. При цьому він розкритикував Демократичну партію.

“Спостерігаю за атакою Гватемали, Гондурасу і Сальвадора на нашу країну, очолювану нашою Демократичною партією, яка виступає за відкриті кордони і діючі слабкі закони. Влада цих країн майже нічого не робить, щоб зупинити потоки людей, серед яких – безліч злочинців, що прямують в США через Мексику”, – написав він у мікроблозі.

У зв’язку з цим Трамп пригрозив припинити фінансову допомогу зазначеним державам, оскільки вони “не контролюють власне населення”. При цьому глава США підкреслив, що буде змушений направити військових і закрити південний кордон Штатів, якщо Мексика не включиться в розв’язання проблеми.

Раніше повідомлялося, що в сторону південного кордону Сполучених Штатів рухається “караван мігрантів”, у складі якого налічується близько чотирьох тисяч чоловік.

Be First to Comment

Залишити відповідь