Press "Enter" to skip to content

Геращенко: У Мінську прогресу щодо заручників нема

На переговорах в Мінську відсутній прогрес у питанні звільнення заручників, повідомила Ірина Геращенко.

На переговорах Тристоронньої контактної групи в Мінську немає ніякого прогресу в питанні звільнення заручників. Про це у вівторок, 16 жовтня, заявила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко у своєму Facebook, повідомляє Політик з посиланням на джерело.

“Ключова тема гуманітарної групи, де сьогодні працювали представники СБУ і МінВОТ, – звільнення заручників. Тут немає ніякого прогресу. Москва не визнає своїх росіян в українських в’язницях. ОРДЛО займає деструктивну позицію”, – написала вона в соцмережі.

За даними Геращенко, українська сторона в черговий раз підняла питання підлітків, незаконно затриманих сепаратистами в непідконтрольному Донецьку в січні 2016 року.

“Представники ОРДО обіцяли ОБСЄ відпустити дітей… до грудня 2016 року, в той же час, зараз дали їм тюремні терміни… за шпигунство. Очікуємо від ОБСЄ більш жорсткої позиції щодо дітей та підлітків”, – підкреслила віце-спікер.

Раніше представник України в Тристоронній контактній групі в Мінську Леонід Кучма заявляв, що до президентських виборів 2019 року просування в питанні обміну заручниками на Донбасі очікувати не слід.

Be First to Comment

Залишити відповідь