Press "Enter" to skip to content

Міноборони РФ несподівано похвалилось знищенням “ворожого” складу з боєприпасами

У Міністерстві оборони Росії заявили, що в рамках навчання на полігоні Прудбой під Волгоградом тактичний повітряний десант з’єднання Південного військового округу, висадився в тилу умовного противника і знищив склад з боєприпасами.

Про це повідомляє прес-служба російського відомства.

Відзначається, що транспортно-штурмові вертольоти Мі-8АМТШ забезпечили оперативну доставку особового складу з’єднання з району зосередження в тил району базування умовного противника, пише Політик посилаючись на УП.

“У найкоротші терміни військовослужбовці оволоділи вигідними позиціями і організували вогневі засідки проти диверсійних груп умовного противника. Розвідавши склад з боєприпасами і приховано підібравшись до нього, військовослужбовці повітряного десанту знищили його”, – сказано в заяві.

Як повідомлялося, вночі поблизу смт Дружба сталися вибухи боєприпасів, пожежею охоплено близько 682,6 га арсеналу Міністерства оборони України, з яких 402 га – технічна територія.

“Про пожежу поблизу селища Дружба Ічнянського району, на території складських приміщень  в/ч А1479 Збройних Сил України стало відомо близько 4 ранку”, – зазначає МВС.

Підрозділи ДСНС та Національної поліції відразу почали роботу з евакуації населення.

З зони можливого ураження евакуйовано близько 10 тисяч осіб.

Через вибухи боєприпасів рух кількома дорогами державного значення закрито.

На місце подій вилетів прем’єр-міністр Володимир Гройсман. Президент Петро Порошенко зібрав нараду силовиків.

За фактами вибухів на території 6 арсеналу Міністерства оборони на Чернігівщині Військова прокуратура почала провадження щодо недбалого ставлення до військової служби.

У Міноборони не виключають диверсію.

Be First to Comment

Залишити відповідь