Press "Enter" to skip to content

У трьох країнах G7 відреагували на продовження особливого статусу Донбасу

Представники Франції, Канади та США вітають продовження на рік закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей.

У Франції, США і Канаді прокоментували рішення Верховної Ради про продовження дії особливого статусу Донбасу. Про це в четвер, 4 жовтня, написали представники країн у своїх мікроблогах у Twitter, повідомляє Політик з посиланням на джерело.

“Вітаю продовження Радою закону про особливий статус місцевого самоврядування в деяких районах Донецької і Луганської областей, що показує прихильність України до врегулювання війни на Донбасі”, – написала посол Франції в Україні Ізабель Дюмон.

“Рішення, яке сигналізує про політичну зрілість парламентської більшості і полегшує завдання для українських міжнародних партнерів”, – написав у відповідь посол Канади в Україні Роман Ващук.

Спеціальний представник Державного департаменту США в Україні Курт Волкер написав, що вважає це дуже важливим.

“Не дозволяйте Росії звинувачувати Україну і не давайте деяким країнам ЄС привід для перегляду санкцій. Тримаємо фокус на тому, що Росія не виконує Мінськ”, – прокоментував представник США.

Нагадаємо, 4 жовтня, Верховна Рада 245 голосами продовжила на рік закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Be First to Comment

Залишити відповідь