Press "Enter" to skip to content

Гройсман пообіцяв “системне підвищення” пенсій

Зараз розробляється система субсидій, які компенсують ризики для незахищених категорій населення.
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв “системне підвищення” пенсій вже з 1 березня 2019 року. Про це глава уряду заявив в ефірі каналу ICTV, коментуючи проект Держбюджету на наступний рік.

“Ми підвищуємо пенсії, але я б хотів, щоб українські пенсіонери отримували ще вищі. Вже з 1 березня ми проіндексуємо пенсії, і це буде системне підвищення, щороку. Але важкі завдання не виконуються миттєво”, – заявив Гройсман.

За його словами, зараз перед ним стоїть два завдання: з одного боку, не допустити краху економіки України через невиконання зобов’язань перед міжнародними партнерами, з іншого – захистити людей.

Він зазначив, що для цього розробляється система субсидій, які компенсують ризики для незахищених категорій населення. “У 2017 році почали процес зміни мінімальної зарплати. Цим ми підштовхуємо зростання, зокрема, середньої зарплати.

Сьогодні роботодавці, відчуваючи дефіцит кадрів, вже йдуть на її підвищення. Це означає, що в грудні ми зможемо мати середню зарплату щонайменше 10 тис. грн”, – додав прем’єр.

Be First to Comment

Залишити відповідь