Press "Enter" to skip to content

Для призначення субсидії безробітним перед тим потрібно сплатити державі гроші

Обов’язкова умова – сплата єдиного соціального внеску.

Безробітні мають право отримувати субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, проте для її призначення потрібно сплатити єдиний соціальний внесок за три місяці періоду, за які беруться доходи для розрахунку розміру субсидії.

Про це зазначив міністр соціальної політики Андрій Рева й уточнив, що платити ЄСВ слід за три місяці, а не щомісяця. Тобто для “зимової” субсидії соціальний внесок має бути сплаченим за будь-які три місяці першого півріччя 2018 року до моменту подачі документів в управління соцзахисту, інформує Політик з посилання на джерело.

У Мінсоцполітики зазначили, що якщо безробітного змушують підписати річний договір на сплату ЄСВ, то слід посилатися на статтю 10 закону України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування”. Вона гарантує право на одноразову сплату ЄСВ.

Після подання заяви про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування орган доходів і зборів не пізніше ніж через 30 календарних днів від дня отримання заяви зобов’язаний укласти договір про добровільну участь відповідно до типового договору.

Сплата ЄСВ відображається у базі даних Пенсійного фонду і цей період зараховується громадянам до страхового стажу.

Мінімальний розмір ЄСВ від 1 січня 2018 року становить 819,06 грн на місяць.

Be First to Comment

Залишити відповідь