Press "Enter" to skip to content

Рада зробила перший крок до зміни Конституції

Верховна Рада направила на розгляд до Конституційного суду України президентський законопроект про внесення змін до Конституції щодо фіксації курсу України на вступ в НАТО і ЄС.

За проект постанови про включення до порядку денного та направлення в КСУ даного проекту закону проголосував 321 депутат, інформує ua.korrespondent.net.

Зокрема, законопроектом передбачається абзац п’ятий преамбули після слів “громадянської злагоди на землі України” доповнити словами “та підтверджуючи європейську ідентичність українського народу і незворотність європейського і євроатлантичного курсу України”.

Проектом планується віднести до повноважень парламенту визначення засад внутрішньої і зовнішньої політики, реалізацію стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в ЄС і в Організації Північноатлантичного договору.

Також передбачається визначити, що президент є гарантом реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в ЄС і НАТО.

Крім того, передбачається, що Кабінет міністрів забезпечує реалізацію стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Євросоюзі і НАТО.

Нагадаємо, направлення до Конституційного суду – перший крок. Наступний – висновок КСУ щодо відповідності проекту Конституції.

Потім парламент може “попередньо підтримати” законопроект щонайменше 226 голосами.

На наступній сесії можливе прийняття в цілому принаймні 300 голосами народних депутатів.

Be First to Comment

Залишити відповідь