Press "Enter" to skip to content

Гройсман назвав головні завдання уряду

Кабінет Міністрів зосередиться на зменшенні боргів і підтримці секторів економіки, які мають потенціал до зростання.

У найближчій перспективі уряд зосередиться на підтримці стабільності економіки і виконанні стратегії зменшення боргів. Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні Кабміну в середу, 19 вересня, інформує Політик з посиланням на ua.korrespondent.net.

Він повідомив, що згідно з оновленими даними Держстату, зростання ВВП у другому кварталі становить 3,8%.

“У людей більше роботи, ми більше виробляємо послуг. Економіка зростає 10 кварталів поспіль. Але поки люди не сильно відчувають економічне зростання. Тому задача – утримувати і примножувати це зростання”, – заявив прем’єр.

“Зростання економіки – це найголовніше завдання. Далі – підтримка тих секторів, які мають потенціал до зростання, а також забезпечення національної економіки кваліфікованими українськими кадрами. Це ті завдання, які ми повинні виконувати в подальшому”, – сказав глава уряду.

За словами прем’єра, особливу увагу потрібно приділити розвитку агропромислового комплексу, який формує разом з переробкою 17% ВВП. Гройсман вказав на те, що уряд повинен створити умови для розвитку фермерства.

Він нагадав, що важливим елементом зниження держборгу України є співпраця з міжнародними фінансовими організаціями, зокрема МВФ, місія якого сьогодні, 19 вересня, закінчує роботу в Україні.

Be First to Comment

Залишити відповідь