Press "Enter" to skip to content

Волкер розповів про гарячу стадію війни в Донбасі

Сторони конфлікту “застрягли” в мінському процесі, деякі пункти якого неможливо втілити без миротворців ООН, сказав дипломат.

Спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер охарактеризував поточну стадію конфлікту в Донбасі як “гарячу війну”. Про це він заявив на форумі Ялтинська європейська стратегія в Києві, повідомляє Гордон.

“На Донбасі йде гаряча стадія війни, вона впливає на місцеве населення”, – сказав Волкер.

Він також зауважив, що сторони “застрягли” в мінському процесі. Як пояснив Волкер, деякі пункти мінських угод, такі як проведення місцевих виборів, неможливо втілити в життя без забезпечення безпеки. У зв’язку з цим було запропоновано ввести миротворців ООН.

В середині серпня Волкер заявив, що Росія затягує збройний конфлікт на Донбасі. Він опублікував супутникові знімки, на яких, за його словами, видно докази підтримки Росією “республік” Донбасу.

Волкер сказав, що Росія блокує роботу моніторингових місій на визнаному міжнародною спільнотою кордоні України.

У вересні міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров застеріг від реалізації силового сценарію розвитку подій у Донбасі. За його словами, “це буде катастрофою для українського народу”.

Росія заперечує військове втручання на сході України та звинувачує Київ у невиконанні мінських угод. Перші особи російської держави, в тому числі президент Володимир Путін, неодноразово говорили, що українці й росіяни є братніми народами зі”спільним минулим і майбутнім”.

Be First to Comment

Залишити відповідь