Press "Enter" to skip to content

Сенат США затвердив $250 млн допомоги для України

Фінансова допомога Україні буде виділятися на проведення військових навчань, надання військового оснащення, летальних видів озброєнь і логістичної підтримки.

Сенат США схвалив проект бюджету Пентагону на 2019, в якому передбачається виділення 250 мільйонів доларів допомоги Україні на забезпечення безпеки. Про це у вівторок, 18 вересня, повідомляє посольство України в США.

“Сенат США схвалив раніше узгоджений з Палатою представників проект “Закону про асигнування на потреби Міністерства оборони на 2019″, який передбачає $250 млн для допомоги Україні”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що даний кошторис на 50 мільйонів доларів перевищує бюджет 2018 для відповідних програм підтримки України.

У законопроекті йдеться, що 250 мільйонів доларів виділяються, в тому числі, на проведення військових навчань, надання військового оснащення, летальних видів озброєнь і логістичної підтримки, заміну раніше наданих озброєнь або військових товарів.

Перелік видів допомоги включає також розвідувальну підтримку збройних і сил безпеки України.

Раніше повідомлялося, що Сенат США прийняв законопроект про бюджет Пентагону на 2019 фінансовий рік у розмірі $716 млрд.

Be First to Comment

Залишити відповідь