Press "Enter" to skip to content

Макрон на зустрічі з Путіним збирається поговорити про Сенцова, – ЗМІ

Президент Франції Еммануель Макрон у п’ятницю має намір поговорити з президентом РФ Володимиром Путіним про ув’язненого українського кінорежисера Олега Сенцова, повідомляє в четвер Reuters з посиланням на власне джерело в Єлисейському палаці.

«Сенцов, ув’язнений за політичними обвинуваченнями, почав голодування перед чемпіонатом світу з футболу, щоб звернути увагу на права людини в Росії», – йдеться у повідомленні, пише Інтерфакс-Україна.

Нагадаємо, 16 травня, український політв’язень Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування. Він вимагає відпустити всіх українців, утримуваних у Росії та анексованому Криму.

Тим часом акції на підтримку Олега Сенцова відбуваються в багатьох містах України і світу.

Російські журналісти, режисери, актори звернулись до президента Росії Володимира Путіна з проханням помилувати українського політв’язня.

Сам же режисер заявив, що не проситиме до Путіна про помилування.

Водночас з таким проханням звернулася його матір, однак у Кремлі дали зрозуміти, що випускати Сенцова не збираються.

Росія повинна звільнити Сенцова перш, ніж на її руках буде ще одна смерть, заявили у Держдепі США.

Європейська кіноакадемія закликала оголосити 14 серпня (три місяці від початку його голодування) Днем Олега Сенцова.

21 серпня виповнилося 100 днів з початку безстрокового голодування українського режисера. За цей час

42-річний Сенцов втратив у вазі близько 30 кг. На тлі голодування у нього загострилося хронічне захворювання серця і з’явилися проблеми з печінкою, нирками, почалася анемія, оніміння кінцівок, пульс знизився до 40 ударів на хвилину.

ООН закликала Росію негайно звільнити Олега Сенцова.

Олег Сенцов – український кінорежисер, сценарист і письменник, активіст Автомайдану. Після анексії Криму, затриманий ФСБ Росії за підозрою в терористичні діяльності, засуджений російським судом до 20 років на підставі сфальсифікованих звинувачень.

Be First to Comment

Залишити відповідь