Press "Enter" to skip to content

Київ виграв апеляцію щодо “боргу Януковича”

Суд першої інстанції помилково не став розглядати аргументи України, вирішила апеляція.
Україна виграла апеляцію в суді Лондона щодо боргу на три мільярди доларів перед Росією (так званий борг Януковича). Про це в п’ятницю, 14 вересня, повідомляє Політик з посиланням на агентство Bloomberg.

Суддя вирішив, що суд першої інстанції помилково не став розглядати аргументи української сторони. Таким чином, тепер справа буде слухатися в рамках повноцінної процедури, що відстрочить можливість стягнення боргу на користь РФ, зазначає агентство.

Перший віце-прем’єр і міністр фінансів РФ Антон Силуанов зазначив, що хоч рішення суду Лондона і відкладає рішення щодо спору Росії і України про євробонди на $3 млрд, але РФ все ще чекає вердикту на свою користь.

“Рішення апеляційної інстанції полягає в наступному – з чотирьох аргументів української сторони не підтримано три. Щодо одного з них Апеляційний суд Англії прийняв рішення про проведення більш глибокого, детального вивчення питання. Йдеться про надання кредиту Україні нібито під впливом російської сторони”, – пояснив перший віце-прем’єр.

“Ми звернемося до Верховного суду Англії і впевнені, що англійське правосуддя зможе об’єктивно розібратися і прийняти відповідне рішення. Нинішнє рішення на деякий час відкладає остаточне рішення щодо врегулювання спору між РФ і Україною.

Сподіваємося, що наступна інстанція, більш висока інстанція, остаточно прийме об’єктивне рішення”, – сказав Силуанов.

Be First to Comment

Залишити відповідь