Press "Enter" to skip to content

США підтримують автокефалію України – посол

Офіційний Вашингтон підтримує Україну в боротьбі за право мати єдину автокефальну православну церкву. З даною заявою в ході зустрічі з президентом України Петром Порошенком виступив посол США щодо особливих доручень з питань міжнародної релігійної свободи Семюель Браунбек, передає Політик з посиланням на online.ua.

Зазначається, що він перебуває в Україні з робочим візитом. “Посол Браунбек запевнив, що Сполучені Штати і надалі підтримуватимуть Україну в боротьбі за відновлення суверенітету і територіальної цілісності та право мати єдину українську автокефальну православну церкву”, — йдеться в повідомленні.

Український призидент додав, що релігійна свобода є невід’ємною частиною української ідентичності.

Ми пишаємося, що маємо гідний стан релігійної свободи в Україні, що гарантується Конституцією України та законом України про свободу совісті та релігійні організації, а також традиційно високим рівнем толерантності, яка панує в українському суспільстві”, — сказав Порошенко.

Нагадаємо, раніше патріарх Сербської православної церкви Іриней застерігає вселенського патріарха Варфоломія від втручання в церковні справи України.

Be First to Comment

Залишити відповідь