Press "Enter" to skip to content

Британія запропонує нові санкції проти РФ наприкінці серпня – ЗМІ

Британія наразі офіційно не зверталася до ЄС із пропозицією додаткових санкцій проти Росії. Про це пише Reuters.

Глава МЗС Великої Британії Джеремі Хант планує закликати ЄС накласти додаткові санкції на Росію у відповідь на її “ворожу” поведінку в усьому світі. Європейські чиновники очікують, що Хант підніме це питання, коли всі 28 міністрів закордонних справ зустрінуться для переговорів в Австрії наприкінці місяця. За їхніми словами, навряд чи розширення санкцій можливе через заперечення низки держав.

Хант закликає ЄС “забезпечити, щоб санкції проти Росії були всеосяжними”, як це роблять США, у відповідь на застосування хімічної зброї у Британії та Сирії.

“Немає жодного способу. Італія та Австрія, навіть Франція, дуже хочуть мати бізнес з Росією”, – сказав один з дипломатів ЄС.

Будь-які нові санкції вимагають одноголосного прийняття всіма 28 державами-членами.

31 липня Євросоюз запровадив санкції проти 6 російських компаній, які брали участь у будівництві Керченського мосту.

Дипломати заявили, що було запропоновано 8 фірм, але дві були відкинуті після опозиції з боку Німеччини та Італії, які побоювалися шкоди для своїх ділових відносин з Росією.

Багато держав ЄС вигнали російських дипломатів через отруєння в Солсбері. Але опозиція з боку “голубів”, до яких також належать Греція і Угорщина, заблокувала будь-які подальші заходи.

У липні кількість компаній РФ, які потрапили під санкції ЄС, збільшилася до 44. Крім того, ЄС запровадив заборону на в’їзд та заморожування активів для 155 осіб за цим режимом санкцій.

Обмежувальні заходи полягають у замороженні активів в ЄС, що належать цим суб’єктам, а особи та організації в ЄС не можуть надавати їм фінансові послуги.

Be First to Comment

Залишити відповідь