Press "Enter" to skip to content

Уряд схвалив зміни грошового забезпечення військовослужбовців

У середу, 30 серпня, Кабмін змінив порядок нарахування грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних сил України.

Про це повідомляє урядовий портал, цитуючи міністра Степана Полторака.

За його словами, “мова йде про нову філософію забезпечення військовослужбовців та відновлення соціального захисту і справедливості”, пише Політик посилаючись на НВ.

Полторак нагадав, що порядок нарахування грошового забезпечення військовослужбовців не змінювався десятки років, а оклад за військове звання, залишився в спадок ще з часів Радянського Союзу.

“В основу грошового утримання входили оклади за військовим званням та посадою. Те, що пропонується сьогодні – значно підвищить захист і соціальну справедливість. Ми відходимо від того, як було, коли 10-15% забезпечення – це те, що йде на пенсію, а далі – 17 надбавок, які є непрозорими і неефективними “, – пояснив глава оборонного відомства.

Документ набуде чинності з 1 січня 2018 року.

У перспективі після прийняття загальної пенсійної реформи Кабінет Міністрів планує змінити законодавство про пенсії військовослужбовцям.

Нагадаємо, 11 серпня міністр оборони Степан Полторак підписав наказ про збільшення доплат військових Збройних сил ЗСУ за службу на Донбасі. Так, очікується, що доплата особовому складу, який виконує завдання на першій лінії оборони, виросте до 10 тисяч грн на місяць. На другій лінії – до 4,5 тисячі грн.. Нові оклади для військових будуть

Be First to Comment

Залишити відповідь