Press "Enter" to skip to content

В ЗМІ заявили, що організатор «убивства» Бабченка Борис Герман визнав провину

Підозрюваний в організації вбивства опозиційного російського журналіста Аркадія Бабченка Борис Герман визнав свою провину та пішов на співпрацю зі слідством.

Про це «Цензор.Нет» підтвердили кілька джерел.

Водночас умови цієї угоди джерела не розкривають.

Адвокат Германа Євген Солодко в коментарі Громадському заявив, що підписав зобов’язання про нерозголошення інформації та назвав це «плітками».

«Нехай вони пошлються на конкретне джерело, це джерело скоїло злочин. Незалежно від ситуації — у мене зобов’язання про нерозголошення», — сказав адвокат.

Прокурор у справі Германа Руслан Кравченко сказав Громадському, що йому невідомо про угоду зі слідством, після чого додав, що зараз «зарано щось коментувати».

6 серпня Шевченківський районний суд Києва залишив під вартою Бориса Германа, якого слідство називає організатором замаху на опозиційного російського журналіста Аркадія Бабченка.

Нагадаємо, смерть Бабченка була інсценована, але замах на нього готувався, заявили в СБУ.

МЗС Росії назвало «антиросійською провокацією» спецоперацію з попередження вбивства Бабченка.

Суд назвав ім’я підозрюваного в організації замаху на журналіста Бабченка. Ним виявився Герман Борис Львович. На суді Герман назвав людину, яка у фонді Путіна відповідає за теракти в Україні. Це чоловік з іменем В’ячеслав Пивоварник. Йому заочно повідомили про підозру.

15 червня СБУ розповіла про нового фігуранта справи про замах на Бабченка — «громадянина Т.» — який, за даними відомства, керував групою осіб, що готувала замах на Бабченка. Ним виявився Тарас Стельмашенко. Адвокат Германа стверджує, що його підзахисний не знайомий зі Стельмашенком.

В СБУ заявили, що для вбивства Бабченка спецслужби РФ завербували українця та заплатили $40 тисяч. Завербований українець, який називається правоохоронцями «організатором убивства», найняв для виконання завдання знайомого — учасника бойових дій на Донбасі (виконавця). Останній отримав 30 тисяч доларів, а організатор залишив собі 10 тисяч доларів за «посередництво». Однак виконавець убивства співпрацював з СБУ.

Учасник бойових дій на Донбасі Олексій Цимбалюк назвав себе виконавцем в організації замаху на вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка.

Генеральний прокурор Юрій Луценко 1 червня повідомив, що інсценування «вбивства» Бабченка допомогло слідству отримати список із 47 потенційних жертв, на яких планувався замах. Серед них, за даними ГПУ, була велика кількість журналістів.

5 червня видання «Страна.ua» з посиланням на власне джерело опублікувало список з 47 журналістів, громадських активістів та культурних діячів, на яких нібито готувався замах у межах «справи Бабченка». Тоді СБУ відкрила кримінальне провадження через розголошення «списку 47». В СБУ зазначили, що «відповідні дані будь-кому, у тому числі автору публікації вищезгаданого інтернет-ресурсу на розголошення зазначених відомостей органом досудового розслідування та процесуальним керівником не надавалися».

Be First to Comment

Залишити відповідь