Press "Enter" to skip to content

Міністр Омелян повідомив, що інформація про збитки від можливого запровадження нових обмежень у сполученні з РФ є маніпуляціями

Міністр інфраструктури Володимир Омелян запевнив, що інформація про збитки від можливого запровадження нових обмежень у сполученні з Російською Федерацією є маніпуляціями, проте деталі пропозицій щодо скасування такого сполучення не розкрив. Про це він розповів на брифінгу.

“Міністерством інфраструктури розроблено низку пропозицій для схвалення Кабінетом міністрів або РНБО. Ці пропозиції не є лише пропозиціями міністерства інфраструктури, але й багатьох інших центральних органів виконавчої влади. Сподіваюся, що після їх розгляду і затвердження на державному рівні ми зможемо про них голосно заявити і публічно пояснити всі наші дії. Щодо трагедії, що щось там скоротиться чи хтось зазнає збитків — це маніпуляції”, – сказав міністр, повідомляє Політик посилаючись на Укрінформ.

За його словами, пасажиропотік до Росії протягом останніх років скоротився в рази. Так, він навів приклад, що залізницею у 2013 році до РФ було перевезено 4 млн пасажирів, а нині ця цифра сягає лише 800 тисяч.

Крім того, Омелян висловив сумнів щодо кількості українських заробітчан у Росії, яка наводиться у ЗМІ, та запевнив, що робочі місця є і в Україні, або ж можна їхати на роботу в країни ЄС.

“Українці, які перебувають на території РФ, є постійно під загрозою як їхнього вільного переміщення, так і провокацій з боку російських правоохоронних органів. Ми бачимо, що Росія розпочала нову атаку на Україну шляхом штучного обмеження судозаходів в Азовське море, буквально позавчора були чергові “навчання” в Чорному морі, коли було суттєво перекрито заходи для звичайних суден, тому ми розуміємо, що тиск посилюється”, – підкреслив урядовець.

Водночас міністр наголосив, що у разі прийняття рішення й скасування залізничного сполучення з РФ, потяги, які їздили в Росію, будуть “генерувати такий самий, а може й більший прибуток для використання у внутрішньому сполученні або сполученні до країн ЄС”.

Водночас Омелян додав, що можливе скасування залізничного сполучення з РФ не стосуватиметься транзитних вантажних і пасажирських поїздів, але зупинок в Україні такі потяги не робитимуть.

Як повідомлялося, у четвер, 16 серпня, міністр інфраструктури Володимир Омелян анонсував нові обмеження у транспортному сполученні з Росією, повідомивши, що “до Москви будуть ходити тільки ведмеді, як у старі добрі часи”.

Be First to Comment

Залишити відповідь