Press "Enter" to skip to content

Екс заступник голови СБУ розповів як російське ФСБ відстежує іноземців у Білорусі

Колишній заступник голови СБУ генерал Віктор Ягун заявив, що в Білорусі на постійній основі працює група ФСБ РФ, яка може мати відношення до викрадення іноземних громадян.

Про це передає білоруська редакція Радіо Свобода.

«У нас є інформацію про те, що в Білорусі є група ФСБ у складі від 30 до 40 осіб, які на постійній основі працюють в Мінську, у тому числі там є і силова група. Якщо потрібно проводити затримання, вони, зазвичай, не ставлять до відома білоруських колег і проводять ці заходи самі»,- розповів  Ягун, пише Політик посилаючись на Вголос.

Він звернув увагу на те, що Білорусь і РФ об’єднали комп’ютерну базу даних про перетин зовнішніх кордонів Союзної держави.

«Коли я їздив на перемовини до Мінська, неодноразово спостерігав за комп’ютерами, на яких працюють службовці прикордонних військ Білорусі і бачив там відповідні наклейки, які свідчили про те, що вони належать до єдиної системи», – сказав генерал.

За його словами, якщо хтось з українських громадян перебуває в полі зору російських спецслужб й має намір їхати, наприклад, до країн Балтії, обираючи найкоротший шлях через Білорусь, перетинає кордон у тій же Чернігівської області, прямує територією Білорусі, «а в цей момент вже фіксується інформація про те, що особа, яка їх цікавить перетнула кордон».

«Таку людини можуть десь на дорозі перехопити, а оскільки межі між Білоруссю і Росією не існує, людина може потрапити до рук російських спецслужб», – підсумував Ягун.

Be First to Comment

Залишити відповідь