Press "Enter" to skip to content

Донбас, миротворці та Сенцов: Олег Медведєв розповів, про що говоритимуть Меркель та Путін

Політичний консультант Олег Медведєв не очікує від зустрічі німецького канцлера Ангели Меркель та російського президента Володимира Путіна 18 серпня ні чогось особливо поганого, ні чогось особливо для України проривного і революційного.

Проте вважає, що про Україну там говоритимуть багато. Про це Олег Медведєв заявив у програмі “Підсумки”, інформує prm.ua.

“Безумовно, я думаю, що про Україну там говоритимуть багато: і про ситуацію на Донбасі, і напевно про миротворців. І думаю, згадаєте мої слова, я на 200% переконаний, що Меркель говоритиме і про Сенцова. Звичайно, я би не став очікувати від цієї зустрічі ні чогось особливо поганого, ні чогось особливо для нас проривного і революційного, що, може, і теж не гірший варіант.

Звичайно, історія не знає умовного способу, але важко уявити, що б сталося з Україною в ці роки, чи вдалося би побудувати якусь таку міжнародну систему підтримки України, якби канцлером Німеччини була інша людина, а не Ангела Меркель, якби не її особиста принципова позиція на захист європейських принципів і принципів міжнародного права. І вона зробила для України дійсно дуже багато”, – повідомив він.

За словами Медведєва, є один пункт на порядку денному, який є серйозним пунктом розбіжності між Україною і Німеччиною. І він не знаходиться там десь під столом, а він артикульований. Він артикульований на рівні офіційних позицій і канцлера Німеччини, і президента України. Це – “Північний потік – 2”.

“Україна і Німеччина в цьому питанні знаходяться на абсолютно діаметрально протилежних позиціях. І Україна тут обстоює свій інтерес, який не співпадає з німецьким.

І, до речі, тут же, наскільки я знаю, позиція Меркель значною мірою формується за рахунок їх партнерів по великій коаліції.

Очевидно, мені здається, що в неї самої більш критичне ставлення до “Північного потоку – 2”, але у неї є в коаліції соціал-демократи, ситуація внутрішньополітична в Німеччині складна, коаліції триматися вкупі складно, і пані Ангелі дуже складно приймати рішення і керувати Німеччині. І, навпаки, в питаннях “Північного потоку – 2” більше позиція України збігається з позицією США. І все ще є надія, що США можуть реалізувати свою обіцянку і погрозу запровадити санкції проти тих компаній, які братимуть участь в реалізації “Північного потоку – 2″”, – наголосив він.

Be First to Comment

Залишити відповідь