Press "Enter" to skip to content

Ющенко дав розлоге інтерв’ю Українській правді: Тимошенко і Янукович — два чоботи з однієї пари

Віктор Ющенко призначає зустріч у Царському селі — острівці благополуччя в історичній частині Києва, недалеко від Печерської Лаври. Дорогі будинки навколо нагадують американські серіали початку 90-х, на кшталт “Беверлі Хіллз” чи “Район Мелроуз”.

За 20 хвилин до обумовленого часу Ющенко повільно під’їжджає до триповерхового маєтку на Merсedes GL 500. Екс-президент традиційно їздить без водія та керує автомобілем сам. У салоні чорного джипу лише один охоронець. Ще троє зустрічають його у дворі резиденції.

Ющенко весь у білому. На ньому біла сорочка з великими жовтими запонками, білі штани з полотняним поясом і білі парусинові туфлі. У такому вигляді його легко уявити на прогулянці на набережній десь у Ніцці або Сен-Тропе. Перед інтерв’ю він накине піджак з ледь помітним коричневим значком на лацкані із зображенням Тараса Шевченка.

На питання, де ми перебуваємо, Ющенко відповідає: “Я тут третій або четвертий раз. Поки що я в приймах. Опрацьовують зараз умови. Якщо воно все підійде, то це буде мій офіс”.

Правда в тому, що прямо за парканом нового офісу Ющенка живе армійський друг Петра Порошенка Ігор Кононенко, та і в самого президента напроти теж є земельна ділянка.

Ющенко стверджує: маєток йому орендують “небайдужі партнери”. Але озвучувати їхні прізвища екс-президент не захотів, назвавши наші уточнення “надто дрібними в час, коли в країні йде війна”. Він також запевнив, що з Кононенком не знайомий і навіть не спілкувався з ним.

На одному з ріелторських сайтів пропонують місячну аренду цієї будівлі за 12 тисяч доларів або продаж за 3 мільйони доларів. Площа будинку — 957 “квадратів”. Тут є 15 кімнат, басейн, сауна, спортзал, камінний зал, 9 санвузлів.

Всередині резиденції зараз небагато меблів. Наш оператор вибирає одну з кімнат для зйомки, але Ющенко принципово відмовляється.

— Не хочу за стіл сідати, це по-комуняцьки, — аргументує він.

Бесіда пройде в просторій кімнаті з абажуром, великим українським прапором, кріслами і диваном з малахітовою шкірою, масивними темно-коричневими меблями. Їх перевезли з офісу екс-президента Ющенка, який раніше розташовувався поруч главку СБУ.

У кімнаті багато фотографій усієї його родини, поставлених на рушник з написом: “Кохайтеся, чорнобриві, та не з москалями”.

Ющенко говоритиме три години у своїй звичній манері: з осмисленими паузами, зважуючи кожне слово, жестикулюючи, згадуючи історію й періодично переходячи на повчальний тон.

Питання в лоб — про олігархів, Тимошенко, Порошенка, невиконані обіцянки — він зустрічає стоїчно. Але час від часу втрачає самовладання, відповідає ухиляючись і не з першого разу.

Навіть після трьох годин бесіди Ющенко просто так не відпускає. З гордістю і трепетом розповідає про будівництво “хати Тараса”, з музеєм, церквою і президентською бібліотекою, на які вже витрачено 400-500 тисяч доларів.

— Мені, хлопці, — скаже він на прощання, переходячи на змовницький шепіт. — Вже до сраки та політика! Зараз інше завдання: зроблю музей, у якому хочу показати, звідки в моєї нації витоки.

Be First to Comment

Залишити відповідь