Press "Enter" to skip to content

Україна готує санкційний список із сотень російських чиновників

Україна ініціює створення нового санкційного списку росіян, причетних до незаконного ув’язнення українців на території Російської Федерації. До нього увійдуть сотні російських чиновників. Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко на брифінгу, інформує Газета.

“Будемо звертатися до наших партнерів з пропозицією формувати окремий санкційний список, де буде перелік осіб, причетних до викрадення, знущання та катування українських громадян, які є політув’язненими на території Російської Федерації… Їх там дуже багато, сотні чиновників. Це слідчі, оперативники, прокурори, співробітники тюремної системи, які б’ють українських затриманих, а потім прокуратура фабрикує справу, що начальника СІЗО побила людина похилого віку. Їх сотні”, – сказав Петренко.

Він повідомив, що Україна подала до ЄСПЛ позов проти російських високопосадовців щодо порушення прав людей, незаконно ув’язнених у російських тюрмах.

“Уперше подається юридичний документ українським урядом проти Російської Федерації, який описує масові порушення прав людини, які допускаються проти українських громадян на території Російської Федерації, із конкретними прізвищами причетних до цього російських посадовців.

Це дає нам аргумент щодо введення додаткових персональних санкцій щодо всього керівництва Російської Федерації та причетних до цих політично вмотивованих переслідувань чиновників РФ”, – зазначив міністр.

Він наголосив, що найвища посадова особа, яка несе відповідальність за викрадення та утримання українських громадян, – це президент РФ Володимир Путін.

Be First to Comment

Залишити відповідь