Press "Enter" to skip to content

Третя хивля величезних вуличних протестів стартувала у Румунії

В неділю ввечері в Румунії розпочалася третя серія вуличних протестів через наступ уряду на антикорупційні інституції, в одному з міст демонстранти розбили намет. Про це повідомляє румунська агенція Mediafax, передає “Політик” посилаючись на “ЄП“.

Так само як і під час суботнього мітингу, протести не обмежилися столицею – люди вийшли на вулицю також у інших великих містах країни.

У Бухаресті знову йшлося про десятки тисяч демонстрантів, як зібралися на площі Вікторії. В регіональних центрах масштаб протесів був дещо меншим, але також значним.

Тисячі демонстрантів вийшли на вулиці міст Клуж-Напока, Констанца, Ясси, Сібіу, Менші демонстрації пройшли в інших містах.

Особливістю недільних демонстрацій стало те, що невелика частина активістів лишалася на вулиці всю ніч – про це повідомляють з Бухареста, Клуж-Напоки. Так, близько опівночі біля префектури Клуж-Напоки було близько 80 людей, які розбили на площі перед державною будівлею намет і висунули вимогу зустрічі з префектом.

Про значні інциденті під час мітингу не повідомлялося.

Нагадаємо, під час сутичок на антиурядовому мітингу, що відбувся 10 серпня, постраждали 440 людей. Тоді поліція застосовувала проти мітингувальників сльозогінний газ і водомети.

Be First to Comment

Залишити відповідь