Press "Enter" to skip to content

Україна, Латвія, Литва та Польща закликали РФ припинити повзучу анексію регіонів Грузії

Україна, Латвія, Литва та Польща підтвердили незмінну підтримку незалежності та територіальної цілісності Грузії в рамках її міжнародно визнаних кордонів в 10-ту річницю російської військової агресії проти цієї країни.

Про це йдеться у спільній заяві чотирьох країн.

Заява нагадує про те, що 10 років тому лідери чотирьох країн прибули до Грузії, щоб висловити підтримку її народу перед лицем російської агресії. Під час своєї подорожі лідери робили зупинку в Криму, що на сьогодні неможливо, бо Росія окупувала півострів, інформує Політик з посиланням на eurointegration.com.ua.

“Наше зобов’язання щодо цінностей свободи, демократії та верховенства права, а також наша повага до прав кожної людини та суверенного вибору кожної країни така ж тверда, як і десять років тому. Ми повторюємо, що всі держави, включаючи Грузію, мають право вільно визначати свою зовнішню політику та союзи” – йдеться у заяві.

Україна, Латвія, Литва та Польща нагадують що через десять років після військової агресії Росія досі не виконала своїх зобов’язань щодо Грузії, як це було узгоджено у рамках угоди про припинення вогню від 12 серпня 2008 року.

“Грузинські регіони Абхазії та Цхінвалі / Південної Осетії все ще де-факто окуповані Росією, а повзуча анексія цих регіонів триває. Встановлюються огорожі, що позначають так звані “кордони”, і перешкоджають руху грузинського народу в їхній країні. Ми засуджуємо ці зусилля і ніколи не визнаємо їх наслідки” – йдеться у заяві.

“Ми продовжуємо закликати Росію скасувати нелегальне визнання так званої незалежності грузинських Абхазії та Цхінвалі / регіонів Південної Осетії, щоб повністю втілити в життя угоду про припинення вогню від 12 серпня 2008 року” – наголошується у документі.

Be First to Comment

Залишити відповідь