Press "Enter" to skip to content

Представники України в ООН закликають світ посилити санкції проти агрессора Росії

Україна в ООН закликає міжнародну спільноту посилювати санкції щодо Росії, поки Москва не припинить агресію проти сусідніх країн та свої спроби підірвати міжнародне право й світовий порядок.

Про це заявив тимчасовий повірений України при ООН Юрій Вітренко під час виступу української делегації на заходах, присвячених 10-й річниці російсько-грузинської війни, передає прес-служба Місії ООН в Україні тексті виступу на офіційному сайті.

Новину передає портал Політик посилаючись на День.

«Міжнародне співтовариство має поєднувати дипломатичні інструменти з набагато більш потужними цільовими санкціями, а також ізоляцією російських політичних лідерів та олігархів. Зрештою, всі ми знаємо, що Росія розуміє лише мову сили», – сказав він.

Він також закликав ООН «бути більш активними» у припиненні конфліктів.

«Попри наявність відповідних механізмів, таких як Женевські міжнародні дискусії, Нормандський формат чи Тристороння контактна група, Рада Безпеки ООН і Генасамблея повинні продемонструвати більш потужну позицію щодо конфліктів та збільшити тиск на Росію», – зауважив дипломат.

“Недостатня відповідь міжнародної спільноти дозволила подальшу окупацію Росією частини території Грузії. Це також надихнуло російський режим на інші цинічні та реваншистські злочини”, – передає слова Вітренка Місія ООН в Україні на офіційній сторінці у Тwitter.

Be First to Comment

Залишити відповідь