Press "Enter" to skip to content

У МЗС підтвердили арешт трьох українських хакерів у Європі

Кіберзлочинців затримали за запитом правоохоронців США.

У США та Європі схопили українських хакерів, що входили до однієї з наймасштабніших кібербанд арешт трьох українців за підозрою в причетності до кіберзлочинів, інформує tsn.ua.

Про це заявив офіційний представник департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич, пише “Інтерфакс-Україна”.

“За інформацією Міністерства юстиції США, в європейських країнах були заарештовані за зверненням американських правоохоронних органів троє громадян України, і кожному з них Генеральною прокуратурою США висунуто звинувачення в скоєнні кіберзлочинів”, – наголосив він.

За словами Кирилича, консул України встановив контакт із представниками правоохоронних органів, “під час якого була підтверджена інформація про затримання вказаних громадян України, а також наявність американського адвоката, який захищає права і законні інтереси одного з арештованих”.

Окрім цього, посилаючись на власні джерела, агентство зазначає, що одного з українців затримали в Німеччині і вже видали правоохоронним органам США.

Нагадаємо, раніше Міністерство юстиції США повідомило про арешт трьох українців, яких звинувачують у зв’язку з хакерською бандою Fin7, відомою також як “Кобальт” і “Карбанак”. Імена хакерів – Федір Гладир, Дмитро Федоров та Андрій Колпаков. Гладир вже під арештом у Сполучених Штатах, на екстрадицію інших двох з Європи там ще чекають. Федоров наразі перебуває під вартою у Польщі, а Колпаков у Іспанії.

Be First to Comment

Залишити відповідь