Press "Enter" to skip to content

Скандальний обмінник Рубан йде на угоду зі слідством заради обміну в “ДНР”

Екс-керівник Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимир Рубан погодився ініціювати угоду зі слідством, щоб його обміняли у самопроголошену «ДНР», а в межах обміну на підконтрольну територію повернули спецпризначенців Сергія Глондаря та Олександра Корінькова.

Про це повідомив адвокат Рубана Валентин Рибін у Facebook.

«Володя Рубан, не дивлячись на можливі негативні для нього наслідки, погодився ініціювати угоду зі слідством та запропонував індивідуальний обмін за формулою 1×2, у результаті якого додому вже найближчими днями могли повернутися Сергій Глондар та Олександр Коріньков, які перебувають у полоні з часів Іловайського котла (боїв за Іловайськ у 2014 році — ред.)», — написав Рибін, передає Політик посилаючись на Громадське.

Зазначимо, що насправді Олександр Коріньков та Сергій Глондар потрапили у засідку 16 лютого 2015 року під час боїв за Дебальцеве. Їх утримують у Макіївській колонії вже понад три роки.

Нині в полоні залишається ще шестеро з тих, кого повинні були звільнити 27 грудня. Це військові Олександр Коріньков, Сергій Глондар, Богдан Пантюшенко та Роман Совков, і двоє цивільних — Олександр Поляков і Роман Твердой.

«Ми пропонували такий варіант, і написали офіційну заяву з такою пропозицію, що мій підзахисний готовий піти на угоду зі слідством та повністю визнати вину, в свою чергу домовленість мала бути така, що він після визнання вини буде обміняний на спецпризначенців, котрі знаходяться в полоні «ДНР», — Корінькова і Глондаря. «ДНР»до такого обміну була готова», — розповів Рибін у коментарі Громадському.

На питання журналіста Громадського, хто зв’язувався з такою пропозицією з боку самопроголошеної «ДНР» Рибін відповів: «яка різниця, домовленість була».

Водночас адвокат Рубана повідомив, що на цю пропозицію Генпрокуратура не пристала, і через два дні після його заяви оголосила про завершення слідства відносно Рубана.

«Зрозуміло, що тепер домовленостей про угоду зі слідством бути не може», — сказав Рибін.

1 серпня стало відомо про завершення досудового слідства у справі депутатки Савченко та екс-переговорника Рубана.

25 липня суд залишив без змін запобіжний захід для Надії Савченко у вигляді тримання під вартою до 10 вересня.

13 липня Шевченківський районний суд міста Києва задовольнив клопотання прокурорів про продовження запобіжного заходу Савченко у вигляді тримання під вартою. Після цього депутатка оголосила голодування.

22 березня 2018-го Верховна Рада дала дозвіл на затримання й арешт Савченко, генпрокурор Луценко оголосив підозру народній депутатці.

Луценко показав у сесійній залі парламенту фільм нібито з доказами того, що Савченко причетна до схеми вивезення зброї з окупованих територій для вчинення теракту в Києві. Він також стверджує, що гроші на підготовку теракту Савченко нібито давав екс-переговорник щодо звільнення заручників Володимир Рубан.

23 березня Надію Савченко взяли під варту на 2 місяці без можливості застави. Під час засідання суду Савченко заявила про початок голодування.

29 березня Апеляційний суд Києва залишив Надію Савченко під вартою, таким чином не задовольнивши скаргу її адвокатів.

3 квітня один з адвокатів Надії Савченко Віктор Чевгуз взяв самовідвід.

11 травня стало відомо, що від Надії Савченко пішли обидва її адвокати — Олег Соловей та Дмитро Бугай.

Соловей зазначив, що причиною цьому стала, зокрема, і «некоректна поведінка і позиція сестри Савченко — Віри, яка втручається у робочі відносини захисників і підзахисної».

14 травня на черговому засіданні суду Савченко заявила про розірвання співпраці з адвокатами, «бо не може за них платити».

14 травня Шевченківський районний суд Києва розглядав продовження запобіжного заходу Надії Савченко. Однак, засідання перенесли через відмову Савченко від адвоката Олександра Шадрина.

15 травня суд залишив Савченко під вартою ще на два місяці.

19 травня стало відомо, що депутатка Савченко знову найняла адвокатів для захисту в суді. Ними стали Олександр Шадрін та Костянтин Глоба.

Be First to Comment

Залишити відповідь