Press "Enter" to skip to content

Пропагандисти з «Russia Today» платили гроші британським депутатам

Пропагандисти з «Russia Today» платили гроші британським депутатам. Про це інформує «УНІАН» з посиланням на «Deutsche Welle». Із 2014 року телеканал «Russia Today» заплатив членам парламенту Великої Британії не менше ніж 93 700 фунтів стерлінгів за участь у його ефірах.

Про це йдеться в доповіді «У чиїх інтересах?», опублікованій організацією «Transparency International». Автори проаналізували документи Палати громад парламенту Великої Британії.

Із 2010 по 2017 роки понад 160 британських політиків і чиновників з’являлися в ефірі RT 381 раз. Крім того, двоє колишніх членів парламенту, чиї гонорари не включені в зазначену суму, вели власні ток-шоу.

Експерти «Transparency International» вказують на необхідність збереження незалежності парламенту, захист його принциповості та підвищення прозорості.

Автори доповіді підкреслюють, що спроби допомогти розвитку демократії за кордоном у підсумку будуть зведені нанівець, якщо ті, хто обраний представляти британців, працюють в інтересах режимів, які прагнуть підірвати демократію.

RT працює у Великій Британії з 2011 року. Британський медіарегулятор «Ofcom» неодноразово звинувачував телеканал у порушенні кодексу мовлення.

Зокрема, у квітні «Ofcom» відкрив сім розслідувань щодо RT за підозрою у необ’єктивності через висвітлення отруєння Сергія і Юлії Скрипаль у Солсбері.

Be First to Comment

Залишити відповідь