Press "Enter" to skip to content

Американські слідчі заявили, що Манафорт писав Януковичу, що приписує опозиції антисемітизм

Слідча група Роберта Мюллера представила понад 300 документів, які розкривають деталі співпраці Пола Манафорта з українськими “Партією регіонів” і “Опозиційним блоком”.

Опубліковано низку документів, пов’язаних зі справою Пола Манафорта, що розглядається у федеральному окружному суді, зазначає “Голос Америки“, пише “Політик“.

Крім оприлюднення імен 35 свідків, яких планує викликати сторона звинувачення, стали відомі деякі деталі співпраці колишнього голови штабу Дональда Трампа з тодішнім президентом України Віктором Януковичем, “Партією регіонів” і “Опозиційним блоком”.

Документи стосуються різних часових періодів.

Зокрема, в електронному листуванні активно обговорюється політична кампанія Віктора Януковича і “Партії регіонів”, опрацьовуються деталі робочих поїздок українського політика і медіа-політика.

Документи, надані слідством, проливають світло на особливості української політики, які були приховані від уваги громадськості.

Наприклад, Пол Манафорт у листі своєму партнеру – політичному консультанту Теду Дівайну детально розписує, як має виглядати виступ Миколи Азарова на з’їзді “Партії регіонів” 9 вересня 2010 року.

Манафорт пише: “Азаров виступатиме 10-12 хвилин російською. Він має розкритикувати (Юлію) Тимошенко за безлад, який вона залишила після себе, і представити виборчу платформу. ВФЯ (Віктор Федорович Янукович) виступить із 5-7 хвилинною промовою українською, де повинен представити свою програму “Україна для людей”.

Також у документах фігурує вартість проведення з’їзду “Партії регіонів” – 565 тисяч доларів.

У документах можна побачити проект договору про надання консультаційних послуг уряду Януковича від імені фірми Devine Mulvey Longabaugh. За квітень і травень 2014 року фірма мала отримати 200 тисяч доларів.

Також, згідно із судовими документами, Манафорт написав Януковичу: “Ми активно розвивали концепцію антисемітизму, як частини [поглядів] [української] опозиції (…). Це було ключовою частиною нашої вашингтонської стратегії”.

У документах також можна побачити питання, які були задані на прес-конференції Віктора Януковича, присвяченої ста дням його перебування на посаді президента України, і відповіді, які були дані.

Докази, надані командою спецпрокурора Роберта Мюллера, можуть бути оскаржені захистом і не визнані судом.

Наступне судове засідання відбудеться 31 липня у федеральному окружному суді Олександрії, штат Вірджинія.

Be First to Comment

Залишити відповідь