Press "Enter" to skip to content

Греція таки звільнила 12 українських моряків із затриманного судна Mekong Spirit

Греція звільнила більшість членів екіпажу контейнеровоза Mekong Spirit, затриманих грецькими прикордонниками у травні 2017 року за підозрою в контрабанді зброї.

Про це повідомив почесний консул Греції в Одесі Пантеліс Бумбурас у Facebook.

” Екіпаж судна Mekong Spirit, який був арештований в Греції за підозрою в контрабанді, в найближчі дні повернеться додому. Згідно з судовим рішенням, покинути країну зможуть 12 з 16 українських моряків. Головна умова – обов’язкова щомісячна реєстрації в Генеральному консульстві Греції в Одесі. Решта членів екіпажу – капітан, старпом і рядові – будуть, згідно з рішенням суду, перtбувати у Греції до з’ясування всіх обставин”, – зазначив почесний консул, пише Політик посилаючись на ЄП.

За його словами, протягом 14 місяців велися досить серйозні дипломатичні переговори на рівні двох країн – України та Греції.

“Довелося підключити серйозних адвокатів. І сьогодні, на щастя, ми домоглися справедливого рішення суду на користь українських моряків”, – додав Бумбурас.

В даний момент вирішується питання перебування на території Греції решти 4 членів екіпажу.

“На борту Mekong Spirit знаходитися вони не зможуть. Судно заарештоване. Судновласник самоусунувся. Зі свого боку, ми готові підтримати моряків і надати їм допомогу в питанні житла і продуктів харчування. Ми їх не кинемо”, – підсумував Бумбурас.

Контейнеровоз Mekong Spirit був затриманий грецькими правоохоронцями 14 місяців тому за підозрою в контрабанді зброї.

Be First to Comment

Залишити відповідь