Press "Enter" to skip to content

США і Китай побудують під Одесою суперсучасний причал за $250 млн

Китайська і американська компанії проінвестують будівництво універсального перевантажувального комплексу вартістю 250 мільйонів долар ів на території порту «Чорноморськ», повідомила прес-служба Одеської обласної ради, яку цитує Agronews.

Будівництво терміналу обговорювалось на зустрічі голови облради Анатолія Урбанського з директором компанії «European Agro Investment Company» Ukraine Галиною Бринзянник.

«Предметом зустрічі було обговорення реалізації масштабного інвестиційного проекту вартістю 250 мільйонів доларів США на території державного підприємства «Морський торговий порт «Чорноморськ», – йдеться в середу в повідомленні прес-служби.

Повідомляється, що кошти на реалізацію проекту будуть залучены з фондів двох міжнародних компаній – китайської Touchstone Capital Group Holdings Limited та американьскої Navigator Principal Investors LLC.

Універсальний перевантажувальний комплекс за усіма європейськими стандартами планується побудувати на причалах порту №7, №8 та №9. Роботи буде проведено з урахуванням того, щоб об’єкти інфраструктури порту використовувалися компанією максимально ефективно і прибутково.

«Створення сучасного перевантажувального комплексу дозволить задовольнити потреби порту в експортно-імпортній складовій, а також дасть змогу залучити до співпраці сторонніх вантажовласників та збільшити вантажообіг. Згідно з розрахунками, кількість суден, які заходять у порт збільшиться на 350 за рік, розрахунковий річний вантажообіг складатиме 10,920 мільйонів тон вантажів широкої номенклатури», – цитує прес-служба обларди Бринзянник.

В свою чергу голова обласної ради Урбанський зазначив: «Здійснення інноваційного, технологічно-сучасного проекту у форматі державно-приватного партнерства – це взаємовигідне співробітництво, яке сприятиме не тільки розвитку інфраструктури порту, а й покращенню бізнес клімату в регіоні. Безумовно, ще одною важливою складовою співробітництва порту із приватним інвестором – соціальна відповідальність компанії».

Be First to Comment

Залишити відповідь