Press "Enter" to skip to content

Волкер заявив, що Україна повинна продовжити дію закону про особливий статус Донбасу

Водночас спецпредставник США наголосив, що більше шкоди від припинення дії закону, аніж від її продовження.

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер повідомив, що Україна може опинитися в невигідній ситуації, якщо не продовжить дію закону про особливий статус Донбасу. Про це він заявив в інтерв’ю “Голосу Америки”, інформує Тиждень.

“Я розумію розчарування українських законодавців і суспільства. Вони робили необхідні кроки – такі, як ухвалення цього закону про особливий статус та закону про амністію. Натомість Росія не зробила нічого для завершення конфлікту та виведення військ”, – підкреслив Волкер.

За його словами, закон було прийнято, але не було застосування цього закону.

“На сьогодні немає і особливого статусу. Він запрацює тільки за тих умов, коли буде домовленість, коли Росія виведе війська та будуть проведені місцеві вибори”, – зазначив спецпредставник США.

Водночас він наголосив, що більше шкоди від припинення дії закону, аніж від її продовження.

“Я не бачу жодної шкоди у продовженні дії закону. Нічого не зміниться від сьогодні і до того дня, коли дію закону вже буде продовжено. Думаю, в цьому немає шкоди. Натомість Росія використовуватиме зупинення дії закону як причину скаржитись на Україну. Там скажуть, що Україна не хоче виконувати Мінські угоди. Тому просто не давайте Росії цього аргументу. Продовження дії закону нічого насправді не змінить”, – підкреслив Волкер.

Крім того, він додав, що з української позиції було б логічним продовжувати тиснути на Росію та не дозволити їй використати зупинення дії закону проти України.

Як повідомлялося, 10 жовтня офіційно набув чинності закон №7164 «Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей».

Be First to Comment

Залишити відповідь