Press "Enter" to skip to content

Скасувати санкції та забути Крим: чи вибухне в ЄС італійська бомба

Між Україною та Італією назрів гучний скандал. Українське МЗС вже викликало посла Італії Давіде Ла Чечілія. Причина – низка скандальних політичних заяв італійського міністра внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні.

Зокрема, на на прес-конференції в Росії, потім – в інтерв’ю The Washington Post, італійський політик заявив, що Росія “законно анексувала український Крим”, а Революцію Гідності в Україні назвав “фейковою”, інформує eurointegration.com.ua.

А на додачу, за його словами, італійський уряд не боїться використовувати свій голос як “останню можливість підштовхнути ЄС до скасування санкцій проти Росії”.

Все змінилось у 2014-му

Проросійська лінія Сальвіні і своєрідне ставлення до України “вирощувалася” роками.

Спочатку, в 90-х роках минулого століття, партія “Ліга Півночі” займалася виключно північними регіонами Італії й навіть мала на меті від’єднати прогресивну й економічно процвітаючу Північ від застарілого та відсталого Півдня, створивши регіон “Велика Паданія”, що географічно об’єднує Падуанську долину (цей наратив іще не раз буде згаданий).

Пізніше, наприкінці 2013 року, коли Маттео Сальвіні прагнув стати секретарем партії “Ліга Півночі”, саме представники партії “Єдиної Росії” були запрошені на з’їзд в Турині. Один із цих представників, посол “Всесвітнього конгресу дітей” Олексій Комов, потім став іще й почесним членом Асоціації Ломбардія-Росія.

Італійці самі зізнаються, що ані Сальвіні, ані його партію 5 років тому ніхто не сприймав всерйоз, оскільки Ліга мала маргінальну вагу в італійській політиці і більше за самого Берлусконі була пов’язана зі скандалами.

Різкий підйом Сальвіні був не просто швидким, а “блискавичним”. Цікаво, що це також співпадає із роком 2014-м.

“Ліга” Сальвіні й партія “Єдина Росія” уклали угоди про обмін інформацією, а також про просилення молодіжних обмінів. Чому вчать такі зустрічі молодих людей, можна лише здогадуватися, оскільки іще в 90-х роках молоді й гарячі “падуанці”, прихильники “Ліги”, думали так само, як і молоді каталонці у 2017 році.

Be First to Comment

Залишити відповідь