Press "Enter" to skip to content

Порошенко прокоментував слова Путіна після зустрічі з Трампом

Президент зазначив, що Україна залишається в пріоритетах НАТО і США

Президент України Петро Порошенко прокоментував заяви російського колеги Володимира Путіна про Україну під час зустрічі з Дональдом Трампом.

Про це Порошенко заявив в ефірі “Свободи слова” на телеканалі ICTV.

Ґрунтуючись на моїй зустрічі з Трампом, яка відбулася напередодні на саміті Україна-НАТО. Ґрунтуючись на підсумкових документах саміту НАТО, стоїть в тому числі і підпис президента США Дональда Трампа, Україна була і залишається серед перших пріоритетів як НАТО, так і США. Те , що про це говорив Путін, для мене очевидно, що якщо так багато говорив, то і йому воно свербить “, – зазначив Порошенко, пише Політик посилаючись на Сегодня.

Нагадаємо, сьогодні в столиці Фінляндії Гельсінкі відбулася зустріч президентів США і Росії – Дональда Трампа і Володимира Путіна. Зустріч лідерів двох країн тривала більше чотирьох годин. Понад дві години президенти спілкувалися тет-а-тет, потім на робочий сніданок до них приєдналися члени делегацій.

За підсумками переговорів, Володимир Путін заявив, що зустріч пройшла в “діловій і відвертій атмосфері”.

Американський лідер, в свою чергу, заявив, що в цілому він задоволений зустріччю.

Президенти двох країн обговорили питання транзиту газу через територію України. Дональд Трамп на зустрічі підняв тему чергового політичного проекту Москви – амбітного газопроводу “Північний потік – 2”, – ще й в українському контексті.

Також президент Росії заявив, що визнає, що позиції Москви і Вашингтона по Криму розходяться, але для РФ це “питання закрите”.

Крім того, Путін визнав, що ключ у врегулюванні ситуації на Донбасі лежить у виконанні Мінських угод і в черговий раз назвав внутрішньоукраїнським конфлікт на Донбасі, який спонсорує Росія, в якому, як неодноразово було доведено, беруть активну і безпосередню участь російські війська.

Be First to Comment

Залишити відповідь