Press "Enter" to skip to content

СОТ реформують: ЄС та Китай створять спільну робочу групу для вирішення завдання

Європейський союз і Китай домовилися про створення спільної групи з реформування Світової організації торгівлі (СОТ) з метою адаптувати організацію до нових ринкових реалій.

Про це повідомив голова Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер, який разом з президентом Євросоюзу Дональдом Туском перебуває з візитом у Пекіні, передає Політик посилаючись на агентство УНІАН.

“Я вітаю той факт, що ЄС і Китай домовилися створити спільну групу з питань реформування СОТ, і мова йде не тільки про те, щоб створити групу, але і щоб досягти результатів”, – сказав Юнкер.

Раніше Дональд Туск звернувся до світових лідерів, в тому числі, президентів Росії та США, які зустрічаються сьогодні в Гельсінкі, з закликом реформувати СОТ.

“Загальним обов’язком Європи і Китаю, Америки і РФ є не руйнувати порядок, а поліпшити його. Не починати торгові війни, які так часто в історії переростали в конфлікти, а сміливо і відповідально реформувати міжнародний порядок, заснований на правилах. Тому я закликаю наших китайських друзів, а також президентів Трампа і Путіна спільно почати процес реформи СОТ”, – цитує Туска Financial Times.

Be First to Comment

Залишити відповідь