Press "Enter" to skip to content

В Мінінфраструктури заявили, що російські спецслужби затримали вже 148 українських суден

Спецслужби Росії затримали вже 148 суден, які прямували через Керченську протоку до портів Бердянська та Маріуполя, українська влада роздумує над заходами у відповідь.

Про це під час наради 16 липня повідомив заступник Міністра інфраструктури Юрій Лавренюк, передає прес-служба відомства.

За його словами, з кожним днем кількість затриманих для огляду суден зростає і на сьогоднішній день складає вже 148 одиниць, пише Політик посилаючись на День.

“Кожен день АМПУ (Адміністрація морських портів – ред.) фіксує затримання спецслужбами Російської Федерації суден для огляду, які прямують з/до портів Маріуполь та Бердянськ”, – розповів він.

“Всі дані передаються Міністерством інфраструктури до МЗС. Ми отримуємо численні скарги від капітанів суден, агентів, які працюють в Бердянському та Маріупольському портах, адміністрацій портів та народних депутатів стосовно безпідставного збільшення кількості затримок суден”, – додав посадовець.

Лавренюк  зазначив, що далі так не може продовжуватись і тому необхідно в найкоротший термін сформувати єдину позицію стосовно подальших дій України у відповідь на незаконні дії Росії.

Повідомляється, що наразі напрацьований план подальших дій.

Be First to Comment

Залишити відповідь